Over Lieve Vriendjes

Lieve Vriendjes is ontstaan in 2010

Maar eigenlijk bestaat de liefde voor het speelgoed al veel langer…

Speelgoedwinkel ‘De Rakker’ werd opgericht in 1978 in een klein pand tegenover het station te Essen. Vele jaren, 3 winkelpanden en 1 generatie later mogen we met trots zeggen dat de winkel nog steeds een gevestigde waarde is in het dorp. We verkopen hier het commerciële speelgoed zoals een barbie pop, lego bouwblokken of het alom bekende gezelschapspel ‘vier op één rij’.

Maar tijden veranderen

Als ouders van 2 fantastische kinderen Milan (2007) en Amelie (2009) besloten we in 2010 om een extra uitdaging aan te gaan. We startten een webshop, genaamd ‘Lieve Vriendjes’ met originele kinderkadootjes. Artikelen die niet te koop werden aangeboden in onze huidige speelgoedwinkel. Een grappige doucheradio in de vorm van een microfoon, een pennenetui in de vorm van een tube lijm. Artikelen met nét dat tikkeltje meer.

Doordat klanten regelmatig de vraag stelden om een artikel van de webshop mee te brengen naar de speelgoedwinkel zodat ze het eens in het echt konden bekijken, besloten we in 2011 een ‘shop-in-shop’ te creëren in onze speelgoedwinkel ‘De Rakker’. Eigenlijk een winkeltje in onze huidige speelgoedwinkel.
Door het grote succes werd dit hoekje al snel groter en ook het assortiment is door de jaren heen veranderd.

Lieve Vriendjes is nu niet meer enkel een webshop met leuke hebbedingen, maar ook kinderkleding is een belangrijk hoofdstuk geworden in ons verhaal.
Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe, originele artikelen waar je kind helemaal gelukkig van wordt. Elke dag opnieuw… met veel liefde en passie!

Met vriendelijke groeten,

Wouter & Ellen